Comerç Turisme i Consum

Amb el comerç no s'hi juga

La liberalització d’horaris comercials que ha aprovat el govern del PP a Madrid és una estocada de mort a la delicada situació que el sector comercial està vivint en els darrers anys. Des d’ERC sempre hem defensat el model català de comerç, aquell comerç que es troba als carrers dels nostres pobles i ciutats, que es basa en la proximitat, en l’atenció personalitzada. El comerç que genera riquesa econòmica, però que, a la vegada, garanteix cohesió social i territorial, llum i seguretat a les nostres poblacions. Una ciutat sense comerç és una ciutat sense vida.

Per aquest motiu és cabdal garantir que les petites i mitjanes empreses comercials puguin continuar oferint els seus serveis. I això no s’aconseguirà fent que els comerços obrin durant més hores ni més festius. El petit i mitjà comerç acostuma a ser una empresa familiar, que no podrà donar sortida a tantes hores d’obertura. Si que ho podran fer, en canvi, els grans centres comercials, que ja gaudeixen d’una posició dominant en el mercat.

Si no aturem la deriva liberalitzadora que el govern del PP a Madrid està duent a terme, estarem fent desaparèixer, a cop de decret, el comerç del centre de les nostres ciutats. I unes ciutats desertitzades, sense comerç de proximitat, es convertiran ràpidament en espais insegurs i sense vida.

Per aquest motiu, per la defensa aferrissada que ERC sempre ha fet del sector comercial, reclamem que la Generalitat de Catalunya es mantingui ferma en la defensa del nostre comerç.


Arés Tubau
Secretaria de la comissió sectorial de Comerç, Turisme i Consum
comercturisme@esquerra.org