ECONOMIA I TREBALL
Agricultura Ramaderia i Pesca

Carns of Barcelona

Carmel Mòdol
Carmel Mòdol

Al cant X de l’Odissea la fetillera Circe transforma els homes d’Ulisses en porcs. Com veiem, és de ben antic que els porcs formen part de la nostra tradició cultural, literària i, alhora, gastronòmica.

No trobo desencertat en absolut que s’aprofitin tots els esquers i plataformes possibles per significar-nos com a poble. I en aquest procés Barcelona, la nostra capital, ha de lluir i seduir. Les declaracions en positiu hi ajuden per singulars que puguin semblar.

S’ha d’anar amb compte però si la piulada posa en qüestió gratuïtament l’activitat i la suor d’algun dels nostres sectors productius. Això ha succeït amb la pensada dels dilluns sense carn. Sense entrar en altres consideracions ètic-polítiques sobre les dietes practicades a la capital del país cal dir que amb la proposta s’ha fet reaccionar força gent i no massa favorablement. Independentment de les legitimes preferències alimentàries que cadascú pugui tenir, des del govern i des de la capital s’ha de maldar per potenciar el futur d’un sector que, alhora que és un agent econòmic rellevant, assegura la suficiència alimentaria del nou país. En terminologia d’estructures d’estat, el sector agro-ramader n’és una.

De cara al futur s’imposa actuar coordinadament i amb criteri. Això és el que es mereixen els ciutadans, tots, de la nostra acció política.


Carmel Mòdol
Comissió sectorial d'Agricultura, Ramaderia i Pesca
Esquerra Republicana

Comentaris

  • Carmel Mòdol

    #1 Gràcies pel comentari Carme. Aquest és el sentit que l'escrit vol destacar. La teva reflexió coincideix amb allò que es parla a l'executiva sectorial.

  • M. Carme Sabater Barcelona

    Acabo de llegir amb molta atenció el breu article sobre el dilluns sense carn, i tot respectant a les persones que són veganes o vegetarianes, en tinc de molt properes, considero que hem d'anar amb molta cura per tal que la resta de ciutadans que no compateixen aquest tipus d'alimentació no es sentin amenaçats o culpabilitzats per no compartir-ho. Es cert que el 'veg-friendly', s'ha posat "de moda" en algunes capitals, però posicionar-nos en aquest sentit no pot fer perillar la cohesió a ... Llegir més

5 -10 -20 -tots
1


El comentari s'ha enviat correctament