ECONOMIA I TREBALL
 • Joaquim Perramon
  Empresa

  Als municipis els correspon promoure el progrés col·lectiu

  Tot partint d'un sistema democràtic, sovint la dinàmica política pot degenerar cap a un model de clientelisme negatiu que deriva en nepotisme, cronisme (contrari de meritocràcia), caciquisme, i evidentment, pobresa. Quan això passa els partits esdevenen màfies disfressades amb una pell de corder que en diuen ideari. Es pot evitar això? Els països del nord bé ho han aconseguit. La fórmula es pot il·lustrar amb noms i cognoms ben propers. A Barcelona la fórmula es diu Maragall. Té un projecte col·lectiu, sap cap a on ha d'anar el país i quin paper ha de jugar Barcelona.

 • Àngels Pi
  Empresa

  Economia circular

  Una de les set iniciatives emblemàtiques que formen part de l’estratègia Europa 2020, és la que vol aconseguir que Europa utilitzi eficaçment els recursos, i així generar un creixement intel·ligent, sostenible i integrador. S’aconseguirà  a través de l’agenda digital, la unió per la innovació i la joventut en moviment. Sorgiran noves qualificacions professionals i llocs de treball i es crearà una plataforma europea contra la pobresa. El sistema lineal de la nostra economia (extracció, fabricació, utilització i eliminació) ha arribat a la seva fi.

 • Empresa

  Jornada: L’empresa a la República Catalana

  El dimecres 18 de gener va tenir lloc la jornada "L'empresa a la República Catalana" en la que el president de la sectorial d'Empresa, Antoni Morros, va presentar els pilars de la República en aquest àmbit: http://www.larepublicaquefarem.cat/ambit/empresa-industria-i-serveis Prèviament, Josep Huguet, ex-conseller d’Innovació, Universitats i Empresa, va presentar la jornada i va assenyalar alguns dels aspectes principals del debat, com ara que cal construir la República per superar el model oligàrquic espanyol per desenvolupar una economia productiva amb criteris de sostenibilitat ambiental i social.

 • Sopar productiu amb Santi Garcia-Milà
  Empresa

  Sopar productiu: El Port de Barcelona, motor econòmic de Catalunya

  El dijous 17 de novembre va tenir lloc a l'Hotel Catalonia Plaza el sopar productiu dedicat a "El Port de Barcelona, motor econòmic de Catalunya" organitzat per les sectorials d'Empresa i de Política Econòmica d'Esquerra Republicana. Per tractar la qüestió es va comptar amb la intervenció de'n Santi Garcia-Milà, subdirector general d’Estratègia i Comercialització i president de l’Associació Europea de Ports. Va obrir la xerrada amb una reflexió de fons, el plantejament estratègic del Port de Barcelona està pensat per atendre l'economia productiva del país i generant valor afegit en favor de les necessitats de les empreses.