ECONOMIA I TREBALL
 • Ariadna Guixé
  Fòrum Sindical

  Dones al mercat laboral: quins reptes tenim al davant aquest 2019?

  D’ençà de la incorporació de les dones al mercat laboral hem lluitat per accedir a aquest en condicions d’equitat respecte a qualsevol home, prenent el 8 de març com el Dia Internacional de les Dones. Sense cap dubte, aquest any tornarà a ser una jornada marcada per moltes reivindicacions de caràcter laboral. En aquest terreny, tenim grans reptes al davant que són urgents posar-hi fil a l’agulla aquest 2019: reduir les desigualtats de gènere i la discriminació que pateixen les dones en el mercat laboral.

 • Gonzalo Bonnín
  Fòrum Sindical

  Sindiquem-nos, conscienciem-nos

  És una realitat que als Països Catalans la participació sindical és molt baixa, al principat un 85% de treballadores i treballadors catalans no estan sindicats en cap estructura. Ara toca créixer i reorganitzar-nos en el món del treball, toca prendre consciència per voler millorar les condicions materials de classe treballadora. Només així, podrem recuperar els drets perduts i conquerir-ne de nous. No existeix cap altra fórmula secreta. L’independentisme ha de construir una eina sindical potent capaç, de fer front a les polítiques neoliberals i poder bastir una coordinació nacional, per si és necessari, paralitzar tots els centres de treball.

 • Carles Bertran i Bau Silanes
  Fòrum Sindical

  Eleccions sindicals: participació dels treballadors i treballadores estrangers

  En un recent article publicat pel Fòrum Sindical d’Esquerra Republicana es recordava que la ponència política de la Conferència Nacional 2018, que es va celebrar els dies 30 de juny i 1 de juliol a la Farga de L'Hospitalet de Llobregat, recollia la voluntat de consolidar un sindicalisme fort, compromès amb les treballadores i els treballadors, com a garantia d’una República amb cohesió social. Així mateix, es feia una crida a la participació sindical i a involucrar-se en les eleccions sindicals i a presentar-se en les llistes electorals.