Política Econòmica

El pressupost europeu post 2020: prioritats polítiques i reptes comuns

El passat 29 de juny, l’Aula Europa de la seu de la Comissió Europea a Barcelona, va acollir un interessant debat organitzat pel grup Verds / Aliança Lliure Europea sobre el futur marc financer de la Unió.

L’acte, va comptar amb la presència de Ferran Tarradellas (Representant de la UE a Barcelona), Isabelle Thomas (eurodiputada del grup S&D), Albert Castellanos (Secretari de la Vicepresidència d’Economia i Hisenda de la Generalitat) i el mateix Jordi Solé (eurodiputat del grup Verds/ALE).

L’eurodiputada Isabelle Thomas va ser crítica amb la proposta elaborada per la Comissió pel proper marc financer en que “es substitueixen els pressupostos de la cooperació i ajuda pels de defensa, i això és un error”. L’austeritat al pressupost que volen imposar els Estats membre, fa que sigui incoherent amb el nombre creixent de reptes i compromisos adquirits que té la Unió a assolir en els propers anys.

L’eurodiputat d’ERC Jordi Solé, per la seva banda, va manifestar que “no volem una UE de mínims sinó una Unió ambiciosa, solidària, verda i oberta on els drets fonamentals i el projecte global estiguin per sobre dels interessos nacionals” D’acord amb la Isabelle Thomas, Solé creu que cal donar més autonomia a la UE en termes d’ingressos envers la situació actual en que els Estats membre aporten el 80% del pressupost de les seves arques nacionals.

El Secretari de la Vicepresidència d’Economia i Hisenda, Albert Castellanos, va insistir en demanar “més valentia i apostes de futur més decidides per part de la UE. Necessitem més UE”.



Sergio Martínez