Empresa

Sense Espanya, balanç econòmic de la independència

El passat dimarts 17 de juliol, la Fundació Irla i la Sectorial d’Empresa, Indústria i Serveis vam coorganitzar la presentació del llibre Sense Espanya. Vam comptar amb la presència dels dos autors, Modest Guinjoan i Xavier Cuadras, ambdós economistes i professors de la UAB i de la UPF respectivament.

Un dels sectors que tradicionalment sempre ha estat més contrari a la independència és el mon empresarial. La por a perdre el mercat espanyol feia que pressiones en sentit contrari. Aquest sentiment està canviant radicalment, comença a ser majoritària la creença que una Catalunya independent seria positiva tant pel benestar del ciutadans com per el futur de les empreses catalanes. El llibre explica d’una manera clara, objectiva i fins i tot freda, m’atreviria a dir, amb fredor d’economista, l’efecte positiu que tindria per les empreses catalanes i per la nostra economia, la independència.

Felicitem als autors per la feina, ja que un procés tan complex i llarg com és el de la independència de Catalunya, necessita de certa èpica i sentiments, però també necessita arguments clars, objectius i precisos com els que dóna el llibre. Val la pena llegir-lo!.

Ignasi Sayol i Santamaria
President de la Sectorial d’Empresa, Indústria i Serveis
empreses@esquerra.org