Fòrum Sindical

Acord per la indústria a Catalunya

El dilluns dia 3 de desembre, en el marc del Paranimf de la Universitat de Barcelona,  va tenir lloc una iniciativa que mostra que alguna cosa està canviant al nostre país.

Sindicats, patronals, universitats i col·legis professionals varen escenificar un acord per unir esforços i treballar conjuntament per a posar la indústria al centre de la política econòmica. Convençuts que ja no podem esperar més, cansats d’esperar que el govern treballi, que busqui alternatives pels sectors més madurs, que estableixi polítiques de transició, que aprofiti i potenciï aquells eixos tractors d’un sector o d’un territori per a dinamitzar l’economia... Mentre que la política industrial no sigui una prioritat pel govern de Catalunya, aquests agents seguiran treballant conjuntament.

Col·laboració entre les empreses catalanes per a superar els entrebancs que suposa la petita dimensió de la gran majoria, de cara a poder exportar o buscar finançament internacional, redefinir la política energètica apostant més per fonts d’energia que no s’hagin d’importar, aprofundir en la formació professional com a pilar bàsic per reforçar el nostre sistema educatiu, potenciar la recerca, prioritzar infraestructures necessàries per augmentar la competitivitat, entre d’altres, són les propostes que li fan aquests agents al Govern. Veurem si els fan cas o seguim amb allò tant erroni de “la millor política industrial és la que no es fa”.

Pel Fòrum Sindical, posar la indústria al centre de la política econòmica és sinònim d’estabilitat i llocs de treball de qualitat. Esperem que se’n surtin i que es recuperi l’economia catalana, pel bé de totes i tots i per a poder posar al centre de la política l’atenció als mes desfavorits, la cohesió social i la recuperació de llocs de treball.


Noël Climent
President de la comissió sectorial de Fòrum Sindical