Política Econòmica

Les males inversions de la Generalitat Valenciana

En les darreres setmanes, la notícia que la Generalitat Valenciana, a través de l’Institut Valencià de Finances (IVF), es convertia en la màxima accionista del València CF ha provocat un gran rebombori als mitjans. Era una situació que molts vam predir quan l’IVF va avalar la Fundació València CF (totalment dependent a nivell econòmic del València CF) en el préstec de 75 milions que formalitzà per a comprar la major part de les accions després de l’ampliació de capital.

Aquesta no és sinó una més de les males inversions de la Generalitat Valenciana, que, poc a poc, van posant-nos encara més difícil l’eixida d’aquesta crisi econòmica amb un teixit productiu mínimament sòlid. A tall d’exemple, la Generalitat Valenciana té un deute de 74 milions d’euros amb els Instituts Tecnològics en concepte de subvencions concedides en 2011 i 2012, però que encara no han pagat, la qual cosa ha fet que s’hagen presentat 14 EROs, que han suposat l’acomiadament de 400 treballadors.

És a dir, que mentre dediquem recursos a pagar entre tots la mala gestió dels responsables del València CF, estem hipotecant el nostre futur amb els continuats impagaments, entre d’altres, a la xarxa d’Instituts Tecnològics, que hauria de ser el principal pilar per a la millora del nostre teixit productiu.

Fins quan resistirà la nostra societat aquesta burla?


Joan Vea
Secretari de Política Econòmica d'ERPV