Societat digital

Mobile World Congress, llum d’esperança

A Catalunya estem vivint una doble crisi, una la crisi econòmica deguda principalment al escanyament econòmic que ens esta realitzant l’Estat Espanyol i l’altre, una crisi de valors i deslleialtats pels casos de corrupció i poc respecte al nostre país i a les persones que hi vivim.

Dia rere dia, ens hem acostumat a llegir en els diaris casos de tancament d’empreses, fraus fiscals, atacs als drets dels treballadors o expedients de regulació que afecten a centenars de persones, en definitiva, infinitats de desagradables noticies que colpegen despiadadament la nostre economia i l’estat del benestar. També, malauradament, cada dia aquest diaris ens mostres nous casos de corrupció que esquitxen estaments i persones amb càrrecs públics o politics, que ens fan dubtar a molta gent de la bona feina que molts treballadors de l’administració pública estan realitzant.

Tot i aquesta mala situació que patim a Catalunya, hi ha moltes persones que treballant dia a dia amb responsabilitat i professionalitat des de l’àmbit públic i polític per a fer possible que passin coses positives a casa nostre, permetent-nos fer veure llums d’esperança d’assolir un país millor. Un dels impactes positius que succeeixen any rere any des del 2006 a Catalunya, es el del Mobile World Congress, Un esdeveniment que gracies a que Barcelona va esser escollida Mobile World Capital, el mantindrem a la nostre ciutat, com a mínim fins l’any 2018.

Durant els dies del 25 al 28 de febrer d’aquest any, Barcelona i Catalunya van ser observades per la resta del mon com la ciutat i el país on es celebra el congres de tecnologies mòbils més important del mon, el Mobile World Congress. Una setmana en la qual vam posicionar el nostre país com el lloc referent del mon on les persones més influents del sector es troben, fan negoci i decideixen que ens depararà el nostre futur des de un àmbit tecnològic, i podem dir, amb molt d’orgull i en termes generals, que la satisfacció de desplaçar-se a Barcelona per assistir al congres d’aquestes persones es molt positiva, així com de la rebuda que els hi fa el nostre país.

Podem dir, que la satisfacció no es tant sols per ells sinó que també ho és per nosaltres. El reforçament de la nostra imatge al mon com un país potent i capdavanter, i el impacte que te el congres en l’economia catalana, uns 320 milions d’euros, fan que petits negocis i empreses de Catalunya puguin viure un temps sense tanta tensió en les seves tresoreries.

Tot això, però, no seria possible si no hi haguessin centenars de persones, moltes d’elles tècnics anònims de l’administració pública, que des de molts mesos abans de la seva realització preparen l’esdeveniment per que el congres sigui tot un èxit. Persones que des de la discreció i la professionalitat, fan que una il·lusió es converteixi en realitat.

Es, a totes aquestes persones que s’hi dediquen a fer-ho possible tot i les retallades en els seus sous i al constant desgast de l’ imatge dels estaments públics, que des d’Esquerra Republicana de Catalunya els hi volem agrair la seva feina i la seva dedicació a construir un país millor, felicitar-los per l’esdeveniment d’aquest any i encoratjar-los a que segueixin fen-t’ho tant be en el futur com ho han fet fins ara. Moltes felicitats a tots.


Sergi Marcén i López
Vocalia de Política Industrial i Recerca