Empresa

Sopar productiu sobre innovació empresarial amb Xavier Ferràs

El passat mes d’Abril es va celebrar el quart sopar del “Cicle de Sopars de la SNEIS”, al rte. de l'Hotel Catalònia Plaça Catalunya, amb el Sr. Xavier Ferràs, Degà de la Facultat d’Empresa de la Universitat de Vic

A finals de 2011 la Sectorial d’Empresa, Indústria i Serveis va endegar una prova pilot amb un sopar on es va convidar al Sr. Tardà i es va fer difusió a aquelles persones de l’entorn de la Sectorial. El Sopar va ser un èxit: amè, distès, amb molt de feed-back tant per part del parlamentari com per els assistents, etc. D’allà es va crear una dinàmica virtuosa de participació i noves idees que es va decidir reprendre al 2012 i que s’ha continuat al 2013, donant pas a un cicle de “sopars productius” on la sectorial i per tant el partit, enriqueix el seu coneixement i actualitza el seu argumentari i discurs sobre temàtiques industrials i de competitivitat empresarial.

El passat dijous 18 d’abril varem tenir com a convidat al sopar el sr. Xavier Ferràs, Degà de la Facultat d’Empresa de la Universitat de Vic en l’actualitat i que durant dotze anys havia estat vinculat a l’Administració Pública, concretament a l’Agència de suport a la competitivitat de l'empresa catalana (ACC1Ó), de la qual va ser Director d’Innovació fins el passat mes de març.

Una trentena de persones es van aplegar en aquest quart sopar (membres de la SNEISS, de la Sectorial d’Economia, Universitat i Innovació, de la Sectorial de Treball, simpatitzants, parlamentaris..etc), un “sopar productiu” on el sr. Ferràs va provocar la reflexió amb un exposició breu però clarificadora on va dibuixar l’estat actual de la innovació empresarial i la transferència de l’R+D+I al teixit productiu.

Els factors d’innovació existents en les seves diferents fórmules: geogràfics, de cadena de valor, de context, etc. L’estat actual del sistema d’innovació català: actors, característiques, estructura; dades d’inversió en R+D+I del sector públic i del privat, especialment preocupant la reducció d’inversió privada en projectes intensius de transferència tecnològica i per tant de transformació de l’R+D en competitivitat empresarial real. I un llarg etcètera de xifres econòmico-empresarials catalanes i contextualitzades comparativament amb Espanya i amb la resta d’Europa, van ser els components claus de la vetllada, necessaris de conèixer alhora de marcar una línea clara a seguir en la política de la innovació empresarial des de totes les seves vessants.

El sopar es va obrir amb la presentació del Sr. Ferràs que va donar peu a reflexions diverses per part dels assistents que van facilitar la conversa al llarg del sopar, donant pas després als cafès on es va produir un intercanvi d’idees, propostes per part dels assistents i respostes per part del Sr. Ferràs a dubtes o preguntes de les persones presents en el sopar.

El sopar va ser interessant, participatiu i clarificador i d’allà varen sorgir, no només idees que utilitzar per millorar i contribuir el discurs d’ERC, si no també propostes d’actuacions concretes per la construcció d’estructures d’estat reals i tangibles.


Glòria Serrano
Secretària de la comissió sectorial d'Empresa, Indústria i Serveis
empreses@esquerra.org