Empresa

Emprenedoria: una de les vies per sortir de la crisi

El passat dimecres 12 de juny, dintre del cicle de sopars que organitzem des de la Sectorial d’Empresa, Indústria i Serveis, i que anomenem “Sopars productius de la SNEIS”, vàrem convidar a l’Albert Colomer, director de BANC (Business Angel Network de Catalunya - www.bancat.com), que és la primera xarxa privada d’inversors de Catalunya.

Aquest és el primer sopar del cicle que vam dedicar a parlar del finançament empresarial, i en ell ens vam centrar en sistemes de finançament de les empreses en les seves primeres etapes de vida. En el context actual, és més important que mai apostar per l’emprenedoria, la creació de noves empreses és una de les vies que ens permetrà sortir de la crisis en la que estem immersos. En aquest sentit, el principal problema que tenen els emprenedors és el finançament, són molts els projectes empresarials que no poden néixer i créixer degut a no disposar dels recursos econòmics necessaris per poder fer viable el seu pla d’empresa.

El sopar va ser molt participatiu, comptant amb la presència d’empresaris i directius de diferents sectors, així com de representants de PIMEC i de l’ICF. Van poder compartir les eines de finançament que tenen els emprenedors en el nostre país i algunes de les idees que s’escolten en els fòrums més innovadors, això com experiències que posen en pràctica altres països de la Unió Europea. El 84% de l’ocupació a Europa la generen empreses que tenen menys de 10 anys de vida, per tant, pràctiques que funcionen a nivell europeu com són el préstec d’honor, els microcrèdits, les societats de garantia recíproca, l’estalvi solidari, etc., poden ser també útils per nosaltres.

Finalment comentar-vos que a l’enllaç, http://soparsproductius.wordpress.com/ , podeu accedir a tota la informació sobre els sopars productiu que hem fet i estem organitzant.


Ignasi Sayol i Santamaria
President de la Sectorial d’Empresa, Indústria i Serveis
isayol@esquerra.cat