Comerç Turisme i Consum

No donem respostes al comerç

Malauradament, durant aquest mes de setembre tancaran molts comerços. Arreu del país hi ha eixos comercials molt potents que compten per desenes les botigues que ja estan sentenciades. La saturació de l’oferta, la feblesa del consum, la manca de relleu generacional, les dificultats de finançament, els preus dels lloguers comercials...Mantenir obert un negoci comercial avui en dia és gairebé un acte d’heroïcitat.

I tot i ser conscient de les dificultats financeres de l’administració – i potser per aquesta raó - un espera d’aquesta, no ja contundència i potència de recursos, que no hi són, sinó racionalitat, sentit comú i eficiència a l’hora d’implementar polítiques comercials.

Lluny d’això, les respostes concretes que estem donant des de l’administració per intentar solucionar tot aquest conjunt de factors que dificulten la viabilitat de les empreses comercials, són inexistents. Ens entretenim en festes, promocions i llums de Nadal; en eliminar tot ajut a la modernització de les empreses comercials; en convertir a les associacions de comerciants en els únics beneficiaris dels incentius econòmics al comerç.

Avui en dia, si ets un comerç establert a Catalunya i malgrat el que està caient, el teu govern només t’ajudarà econòmicament si el que vols és assistir a una fira, saló o passarel·la d’àmbit professional, multisectorial o monogràfic.


Bernat Valls
President de la comissió sectorial de Comerç, Turisme i Consum