Societat digital

La Mobile World Capital és de tots, és per a tots

Com cada any des del 2006 s’ha celebrat a Barcelona el Mobile World Congress. Un congrés que any rere any supera les xifres de l’edició anterior. El del 2014, ha estat visitat per 85.000 congressistes, ha generat un impacte econòmic de més de 350 milions d’euros i hem gaudit de la presencia de les persones més importants del sector de les TIC, com són Mark Zuckerberg propietari de Facebook o Jan Koum cofundador de Whatsapp. Xifres i dades espectaculars, que fan que el nostre país sigui el centre del Món en tecnologies de la informació mòbils durant una setmana amb un esdeveniment que demostra que el procés sobiranista no espanta la inversió estrangera.

El Mobile World Congress és durant una setmana la porta al Món per les empreses i professionals del sector de les TIC de Catalunya. Un sector que genera ocupació de valor i llocs de treball de qualitat al mateix temps que ajuda a transformar els sectors industrials tradicionals. Per cada lloc que es destrueix als sector tradicionals es creen 2,6 al sector tecnològic. Un sector que segons les previsions de la UE deixarà vacants durant el 2015 més de 864.000 llocs de treball per falta de professionals adequats.

Barcelona, a més de ser la ciutat on es celebra el Mobile World Congress és la ciutat que ostenta el reconeixement per part de la GSMA de ser la Mobile World Capital. A les 16:00 hores del 22 de juliol del 2011 la ciutat va ser escollida com la capital del mòbil després d’una dura feina de més d’un any competint amb ciutats tant poderoses com París, Milà i Munic. Un reconeixement que el podrem gaudir fins l’any 2018.

La Mobile World Capital ha de liderar i ser un catalitzador de la industria de les tecnologies mòbils al nostre país, una eina que permeti la creació de milers de llocs de treballs, millora la qualitat de vida dels ciutadans, la generació i atracció del talent, la creació de noves empreses, l’atracció d’empreses multinacionals, la consolidació de les actuals gràcies a la innovació, en definitiva, fer de Catalunya un referent mundial en tecnologies de la informació i de les comunicacions mòbils.

Aquesta és la visió que tenim des d’Esquerra Republicana del que ha de ser la Mobile World Capital i treballarem fort, amb serietat i rigor, perquè així sigui. No ens conformem tant sols amb els resultats que dóna a dia d’avui la realització del congrés a la ciutat de Barcelona.

Volem que aquesta magnifica oportunitat que tenim com a país sigui aprofitada a cada racó de Catalunya, que gràcies als plans i programes que es desenvolupin a la Mobile World Capital conjuntament amb Administracions públiques, col·legis professionals, associacions empresarials o cambres de comerç, l’atur disminueix, que s’ajudi a internacionalitzar i a fer créixer a les petites i mitjanes empreses tecnològiques catalanes. Volem fer que les empreses dels sectors industrials tradicionals trobin nous mercats gràcies a la incorporació de les tecnologies mòbils en els seus nous productes i serveis.

Volem que la Mobile World Capital sigui una eina transformadora del nostre país i tant sols ens queden quatre anys per fer-ho. No podem deixar perdre una oportunitat com aquesta, una oportunitat que passa molt poques vegades a la vida. La Mobile World Capital és de tots, és per a tots.


Sergi Marcén i López
Vocalia de Política Industrial i Recerca
Comissió sectorial de Societat de la Informació