Comerç Turisme i Consum

Turisme i país

Abans que s'acompleixi un any i mig des de que Joan Carles Vilalta ens va deixar, Esquerra Republicana ha volgut fer permanent la memòria del nostre antic Director General de Turisme a través de la creació dels "Reconeixements Joan Carles Vilalta a l'excel·lència turística".

Aquests guardons mantindran vives les inquietuds, el record i l'obra feta pel Joan Carles, premiant anualment a aquelles persones institucions, corporacions, entitats o establiments que hagin contribuït a posar en valor turístic el patrimoni natural i cultural català, tangible o intangible, ajudant a difondre així la realitat nacional catalana a través de l’activitat turística. Un senzill i emotiu homenatge a un gran home, a un bon home, que serà a l'hora un punt de referència de l'activitat turística del país.

Els guardons corresponents a la primera edició d'enguany es lliuraran en el marc de la jornada "El model turístic del nou país", que s'emmarca en el cicle "Diàlegs del nou país", i que es celebrarà a l'Hotel Alimara - CETT, el proper divendres 28 de març. Una jornada que comptarà amb un conjunt de ponents excepcionals i que debatrà en diferents taules qüestions com la identitat i la sostenibilitat com a claus de l'activitat turística del futur, les diferents vesants de la innovació en l'activitat turística i, finalment, l'estructura institucional de les polítiques turístiques. Àmbits en els quals el Joan Carles va fer destacades i profitoses contribucions des de la seva condició de Director General de Turisme, amb l'objectiu clar de consolidar una país fort en un horitzó nacional de llibertat.


Bernat Valls
President de la comissió sectorial de Comerç Turisme i Consum
Esquerra Republicana