Comerç Turisme i Consum

Reconeixement al turisme compromès amb el país

El passat 28 de març, en el marc de la jornada "El model turístic del nou país", varen quedar instituïts els "Reconeixements Joan Carles Vilalta a l'excel·lència turística". Les especials circumstàncies de qualitat i mèrit de els candidatures presentades, va portar el jurat a fer quatre reconeixements en la seva primera edició.

En la categoria d'iniciatives col·lectives, varen resultar guardonats l’Associació de La Cuina de l’Empordanet i les Caves Bohigas d'Òdena. Els primers, per la seva dilatada tasca d’impuls turístic i gastronòmic, per posicionar-se al llarg del temps com un dels col·lectius més sòlids de la cuina catalana i per servir de referent als col·lectius que des del 1995 s’han anat formant a l’entorn de la gastronomia del nostre país. Els segons, pel desenvolupament del producte turístic “Vetllada tradicional a la masia”, basat en les tradicions populars catalanes a través de la música, la dansa, la gastronomia tradicional i el vi. Per la solidesa i qualitat del producte, pel seu contingut i rigor, i per la singularitat d’un producte turístic adreçat fonamentalment al visitant estranger, que aconsegueix l’objectiu difondre el patrimoni i la cultura catalana d’una forma amena i atractiva.

En la categoria individual, els premiats van ser la Núria Martí Simó de la Pobla de Segur i el Rafael Martín Mota de Cadaqués. A la Núria se li va voler reconèixer la seva incansable tasca d’impuls i promoció de productes turístics de les comarques pirinenques, sempre fonamentats en els seus recursos singulars i en la creació de sinèrgies entre els diferents actors del territori. Des del “Pallars Nostàlgic” que ha suposat un fort increment de visitants als Pallars, molts dels quals estrangers, i ha contribuït de forma decisiva a consolidar el Tren dels llacs, fins la Ruta “El cinquè llac”, que fomenta el senderisme responsable i sostenible i que convida a gaudir de la riquesa paisatgística, natural, monumental i gastronòmica del Pallars Jussà, el Pallars Sobirà i l’Alta Ribagorça.I a l'entranyable "Rafa", la seva constància i perseverança en l’impuls econòmic en l’àmbit turístic de les comarques gironines, feta amb passió des de la seva tasca professional i des de la seva incansable participació en els àmbits institucionals de representació del sector, que ha culminat els darrers anys amb l’impuls d’un nou projecte empresarial que recupera la tradició vinícola de Cadaqués, amb unes produccions d’una excel·lent qualitat i singularitat, arrelades en un entorn natural únic.

A tots ells, l'enhorabona.


Bernat Valls
President de la comissió sectorial de Comerç Turisme i Consum