Universitats i Recerca

#Estudiants9N

La nostra generació ha nascut en democràcia, l'acte del vot ens és totalment normal. Potser per aquest fet, nosaltres no ens conformem amb aquesta pseudodemocràcia que molts cops està més al servei de quatre o cinc banquers que de la societat. Volem una democràcia en què el poble sigui qui té el poder real i qui decideixi les decisions importants.

Davant l'atzucac al qual ens ha dut l'estat de les autonomies actual, tenim molt clar que no tan sols podem votar el pròxim nou de novembre, sinó que tenim tot el dret a fer-ho. El dret a l'autodeterminació és un dret dels pobles i el català, com a tal, té el dret a exercir el seu futur.

Després de la prohibició de la consulta per part de dotze magistrats polititzats, els estudiants no ens mostrem impassibles i ens hem organitzat. Durant aquesta setmana hem fet una sèrie d'actes simbòlics i classes davant les facultats que han acabat amb una manifestació pacífica i amb l'anunci de dos dies de vaga la setmana vinent.

Els atacs ens han cohesionat i han permès posar d'acord per primer cop sindicats de tots colors. Tots junts fent pinya, sota la plataforma unitària Estudiants9N, tenim l'objectiu de votar el mes vinent el nostre futur.

En definitiva, el jovent és conscient que ha de ser la punta de llança per liderar la transformació de la societat. Aquest nou de novembre és una oportunitat perquè no tan sols guanyi la independència i puguem construir un nou país, sinó perquè també sigui el punt de partida de la regeneració democràtica que, legítimament, el poble exigeix per trencar amb les herències del passat.


Carlos Cañas,
Portaveu JERC Sant Andreu i membre del col·lectiu Estudiants9N