Agricultura Ramaderia i Pesca

La independència per fer valer la nostra agricultura

Aquests dies s’estan elegint els nous comissaris de la UE, i es clar, el d’Agricultura també serà escollit. Faig aquest incís per tal d’exposar la meva reflexió:

Heu pensat que passaria si fóssim un país independent?

1) En primer lloc tindríem un govern propi que prendria les seves pròpies decisions està clar.
2) Tindríem un ministre d’Agricultura en aquest govern.
3) Com que seríem, ben segur que si, membres de ple dret en la UE, el nostre ministre ens representaria com un estat sobirà. Defensant els nostres interessos, es a dir, defensaria la nostra pagesia, la nostra agroindústria, els nostres ramaders i fructicultors.
4) Tindríem moltes opcions de tenir un comissari català, sabeu perquè? Perquè per tal de no tenir conflictes d’interessos els comissaris d’agricultura normalment son escollits de països petits, entre altres raons. ( han de ser, en teoria i també, gent competent es de suposar)

Això ens porta allí on volia anar, el fet de ser un país independent, un estat, ens fa més forts, en tots els àmbits, i en l’europeu també, i es podria donar el cas de que tinguéssim el nostre propi comissari (no vull ni pensar que en pensarien els nostres veïns). Però un àmbit realment europeu és el la Política Agrària, l’únic àmbit on les polítiques són realment comunes. Imagineu, podríem tenir un ministre i un comissari, segur que tots i guanyaríem, i el sector agrari de ben segur.

Senyors també per l’agricultura necessitem mes que mai la independència.

Antoni Diaz i Vendrell
Comissió sectorial d'Agricultura, Ramaderia i Pesca