Societat digital

Innovació municipal

Sovint quan parlem d’innovació ho fem per referir-nos a la necessitat de que els nostres sectors productius siguin el màxim de competitius i parlem d’innovació en els productes, en els processos, en els serveis o bé en les tecnologies.

Aquests dies com us podeu imaginar, a Granollers com a la resta de poblacions del país, estem preparant la nostra proposta programàtica que partint de les idees generals anem personalitzant pel nostre municipi. Tot plegat ho fem, com no pot ser d’altra manera, parlant amb la gent i ha estat en aquest entorn de debat que va sorgir la idea de traslladar el concepte innovació a l’àmbit de la gestió municipal. Per donar força a aquesta proposta, si accedim al govern de la ciutat, crearem la regidoria d’innovació.

Aquesta regidoria es basarà en una mínima estructura municipal i amb una àmplia participació de la societat civil representada per persones i professionals de diferents sectors, que de forma continuada ( no només uns mesos abans de les eleccions), posaran tots els seus coneixements, experiències i talent per debatre i acordar millores permanents. Es tracta doncs d’un projecte transversal on la creativitat serà essencial per fer front a possibles lleis com la LRSAL que lluny d’apostar pel municipalisme té l’objectiu de minimitzar les competències de l’administració local. No només haurem de ser creatius per vèncer lleis absurdes sinó també per contrarestar la manca de recursos econòmics que de ben segur continuaran existint.

Les ciutats intel·ligents ( Smart Cities ) no ho seran només per a la implantació de sensors en els serveis d’enllumenat, aigua o recollida de la brossa entre d’altres, sinó per la manera de donar resposta a les necessitats dels nostres ciutadans i ciutadanes. En el nostre equip hem establert una màxima per aquesta campanya , no és tant important el QUÈ sinó el COM i aquest COM vol dir implicar a la ciutadania.


Pep Mur
Comissió sectorial de Societat de la Informació
Esquerra Republicana