Empresa

La Formació Dual Professional a l’escola i a l’empresa

Abans de res agrair als companys i companyes de la Sectorial que m’han fet confiança en la tasca d’exercir com a President en aquest nou període on guanyarem la independència i farem un nou Estat

M’agradaria també posar en valor la feina feta des de la Sectorial els darrers tres anys a través dels “Sopars Productius” han estat onze sopars amb tretze convidats d’alt nivell on hem contrastat temes tant diversos com el finançament de l’empresa, la sortida de la crisi, el tamany de la empreses, els models públic i privat, el model energètic de Catalunya, el model bancari català..., resumits en el blog https://soparsproductius.wordpress.com. La presència de més de tres cents convidats ens esperona a continuar la feina feta per aconseguir un discurs propi sobre el futur de l’empresa catalana.

Estem preparant un nou sopar per aquest mes de maig, amb el repte de traslladar el debat al voltant de la “Formació Dual “ tant a la gent de món de l’empresa com a la gent de món educatiu. La millor formació professional dels nous treballadors és un objectiu prioritari per les empreses de qualsevol sector. L’esforç, tant del sistema educatiu com l’empresarial, ha d’estar a l’alçada del moment i no es pot perdre més temps en renovar els esquemes educatius utilitzats fins ara.

L’empresariat ha de facilitar que l’aprenentatge es faci a les empreses assumint els costos laborals que es desprenen i el sistema educatiu a de realitzar la formació acadèmica de nivell i de qualitat actualitzant el contingut segons l’exigència que el sector demani. Amb la complicitat i coresponsabilitat d'ambdues parts, i el suport de les entitats i administracions, es podrà crear conjuntament un model que augmenti la capacitació dels futurs professionals de Catalunya i aporti un impuls important a la competitivitat de les empreses catalanes.

Espero que sigui un sopar amè i de profit per tothom hi esteu convidats.

Seguirem treballant pel nou país

Antoni Morros
President de la comissió sectorial d'Empresa Indústria i Serveis
Esquerra Republicana