Agricultura Ramaderia i Pesca

Xylella fastidiosa, una nova amenaça està present a Europa

Una enfermetat provocada per un bacteri està afectant de forma implacable les oliveres de la zona de la Puglia a Itàlia, un bacteri que es inoculat per uns insectes que s’alimenten de la saba de les oliveres.

Perquè es important parlar d’això? Doncs perquè un bacteri ( Xylella fastidiosa) fa que probablement s’hagin d’arrencar 1 milió d’oliveres moltes d’elles centenàries d’una zona on no hi ha altres alternatives al cultiu de l’olivera (clima sec) i la pèrdua que a nivell cultural, econòmic, etc.. suposa es immens.

Aquest bacteri s’encomana fàcilment i afecte els cultius de base de la nostra cultura i dieta mediterrània, Oliveres, Cítrics, fruita de pinyol, etc.. A Itàlia a arribat procedent del continent Americà.

Hi a Catalunya que hem de fer?

Tot axó ho dic perquè es molt necessari que al nostre país “Catalunya” tinguem les coses clares ja que si no es prenen mesures adients demà passat podem tenir el bacteri a casa nostra.

A Madrid n’hi san manifestat pràcticament davant aquest terrible problema.

Mes que mai hem de defensar i treballar perquè Catalunya sigui independent i pugui influir com un estat membre en les politiques europees davant la impassibilitat dels governs de Madrid. Nomes la Independència ens donarà eines al nostre abast per tal de lluitar de tu a tu per els nostres interessos.


Antoni Díaz
Comissió sectorial d'Agricultura, Ramaderia i Pesca
Esquerra Republicana