Societat digital

Innovació tecnològica als ajuntaments

El nou país que volem comença en els ajuntaments, i és aquí on també hem de començar a preparar les estructures d’Estat. Estructures d’Estat com les Tecnologies de la Informació i les Comunicacions, que ens permetran gestionar no tant sols cadascun dels nostres municipis, sinó també la futura República Catalana des dels nostres pobles i ciutats.

És imprescindible acumular la màxima força institucional al servei del procés i la regeneració política i democràtica i això, primer de tot, passa per assolir el màxim nombre de regidors d’Esquerra en els ajuntaments de Catalunya. Tanmateix, una vegada assolit, la importància de gestionar les Tecnologies de la Informació i les Comunicacions per part dels nostres regidors és prioritària degut a que aquestes son una peça estratègica dins del conjunt de serveis de les administracions locals i la transparència que aquests han d’oferir.

Molt sovint estem veient com molts ajuntaments del nostre país son molt poc eficients, no per les persones que hi treballen, sinó per la pèssima gestió que s’ha fet dels sistemes informàtics o bé per les poques o males inversions fetes en ells. En una societat connectada com la nostra, on les tecnologies de la informació son i seran la base del coneixement social, econòmic, educatiu, etc. hem de fer una aposta decidida en elles.

El desenvolupament en la utilització d’ordinadors, mòbils, tabletes, Internet, xarxes socials, etc. per part de tothom, obliga als ajuntaments a una actualització respecte els plantejaments en relació a la prestació dels serveis que ofereixen i a la millora dels sistemes informàtics que fan servir els treballadors públics. Els actuals sistemes d’informació de l’administració, extremadament burocràtics i dels quals tots els ciutadans hem estat víctimes, al menys en alguna ocasió, han d’experimentar un canvi profund. Les Tecnologies de la Informació i les Comunicacions son una plataforma formidable per estimular la innovació accelerada, en assolir ràpids guanys d’eficiència en la prestació de serveis crítics en la gestió de l’administració pública.

Catalunya necessita urgentment disposar de les millor eines per aspirar a un present i un futur millor per la ciutadania, i aquestes eines les volem començar des dels ajuntaments del nostre país. A Esquerra Republicana de Catalunya volem governar en el municipis i sabem el que hem de fer per fer-los més eficaços, honestos, transparents, propers i amb una alta qualitat democràtica. Entre les nostres propostes està la creació de nous sistemes d’informació per millorar la relació amb el ciutadà, no tant sols oferint-los millors serveis, sinó perquè els ciutadans passin a formar part activa de les polítiques que desenvoluparem a tots el pobles i ciutats, provocant un apoderament real del ciutadà en la política municipal i nacional.

Sergi Marcén i López / Vocalia de Política Industrial i Recerca
Sectorial Societat de la Informació
@sergimarcen @SI_ERC