Comerç Turisme i Consum

El 27S: La possibilitat d’assolir el model de país que volem

El proper 27S Catalunya té la possibilitat d’evidenciar la seva voluntat d’administrar-se i ser la responsable de les seves polítiques, triant el model de país en el qual vol convertir-se.
En aquest article, i fent referència a l’àmbit turístic, voldria apel·lar a les paraules de Raimon Martínez Fraile (1947-2015) mort el passat 29 de juny: “No existeix el producte si no es crea i hem de fer les coses seriosament en aquest sector. És a dir, que es prenguin les decisions amb intel·ligència, no a olfatímetre”.

La clau està en la manera de fer política, en com es dissenyen i planifiquen les polítiques públiques en matèria de turisme. Així mateix, caldria tenir en consideració la forma que ha tingut en entrar aquest tema a l’agenda política del govern de l’Ajuntament de Barcelona, principalment a través del moviment veïnal. Aquests factors són indicadors del camí a seguir: la governança.

Caldrà que els nostres dirigents actuïn amb transparència i que tinguin en compte tots els agents implicats, donant-los veu i col·laborant amb ells, així com tenir clara la visió del model de turisme en el que ens volem convertir, esdevenen la clau per aconseguir que un dels principals motors econòmics del nostre país ens serveixi per construir el model de país que volem.


Esther Querol Castillo
Comissió sectorial de Comerç, Turisme i Consum