Societat digital

I si el sector TIC fes alguna proposta?

Fa uns dies Barcelona va tornar a presentar la seva candidatura per continuar acollint el Mobile World Congress. Van ser uns dies en què la nova alcaldessa de Barcelona va fer declaracions contradictòries al respecte, i mentre que la resta de partits mantenien un posicionament clar sobre el tema —tant a favor com en contra, en algun cas—, per part del sector TIC el silenci era aclaparador. Com si no tingués cap importància per als nostres treballadors i empreses.

Cada vegada més, les associacions empresarials es queixen de la falta de personal qualificat i del problema que suposa per al seu creixement. Heu vist alguna proposta sobre què fer al respecte? Jo tampoc.

Moltes empreses proveïdores de la Generalitat es queixen en petit comitè del nou model TIC de la Generalitat, de la baixada de qualitat i de la pujada de preus i de la falta de lideratge... Però no ho volen dir en públic no fos cas que encara tinguessin més factures sense pagar o fins i tot per recepcionar.

Tenim un sector invisible, incapaç d’articular propostes, posicionaments o queixes, i això fa que sempre sigui menystingut, sempre va a remolc, sempre queixant-se amb la boca petita però incapaç de ser propositiu.

Potser ja va sent hora que col·legis, associacions professionals, sindicats (n’hi ha?) i patronals facin propostes concretes per resoldre els problemes del propi sector. Si us plau siguem innovadors i fem alguna cosa, siguem capaços de continuar fent trobades, sopars i esdeveniments i alhora de fer propostes!!

Si no sempre serà un sector que estarà a mercè del polític de torn (sigui de la Generalitat o de l’Ajuntament) que amb més o menys encert faci polítiques sectorials i que no tindrà reconeixement dels màxims dirigents.


Josué Sallent
President de la comissió sectorial de Societat de la Informació