Comerç Turisme i Consum

Al Nadal il·luminen els carrers el vostre somriure?

Esther Querol
Esther Querol
Entre finals de novembre i principis de desembre, un a un els nostres municipis van il·luminant els seus carrers amb motius nadalencs, aquests llums desperten diferents opinions  entre els nostres ciutadans.

La il·luminació nadalenca no només es segueix mantenint arreu del territori per tradició, cercant l’entranyable sentiment que desperta en molts aquestes dates, també com atracció als principals eixos comercials de les nostres ciutats, ja que es desperta la curiositat i incentiven el comerç, l’hostaleria local, l’oci i el turisme als nuclis urbans en un dels moments més importants de l’any per a les vendes.

Els diferents municipis s’han anat il·luminants al llarg del temps, com a recurs per a activar el comerç minorista, que conjuntament amb altres iniciatives pot fer que el públic prefereixi fer una passejada pels carrers engalanats i es senti més predisposat a  tornar a comprar als petits comerços.

Els nous temps i el moment, tant econòmic com mediambiental, en el que vivim ens demanen seny a les nostres accions, és per aquest motiu que cal que s’imposin criteris per a que aquesta tradició sigui més eficient, renovant els llums per a que tots siguin de tipus LED ja que consumeixen fins a un 80% menys d’energia i posant uns horaris raonables d’encesa i d’apagat de les llums.

Així mateix des d’alguns consistoris s’estan buscant fórmules de co-pagament o d’esponsorització d’aquestes ornamentacions, buscant entres les empreses i les grans marques l’amortització d’aquesta despesa, per tal de poder revertir en els serveis als ciutadans l’estalvi.

Tanmateix s’estan dissenyant altres ornamentacions sostenibles les quals aprofiten l’enllumenat públic per a fer lluir els nostres carrers d’una manera més sostenible.


Esther Querol Castillo
Comissió sectorial de Comerç, Turisme i Consum