Política Econòmica

Un pas endavant

Albert Castellanos
Albert Castellanos
Si féssim un rànquing de quines són les capacitats més desitjades per l’ésser humà la de preveure i anticipar el futur ocuparia, sense cap mena de dubte, una de les posicions més destacades. La capacitat de preveure l’evolució dels mercats, els futurs patrons de consum o les tendències de moda de la propera temporada acaben sent claus en la definició de l’estratègia de les principals empreses en l’escenari internacional. En aquest sentit, i en l’àmbit polític domèstic, a molts independentistes ens agradaria poder visualitzar una línia més nítida de cap a on avança el procés.

La realitat amb la que ens enfrontem aquests últims mesos és que la voluntat majoritària de catalanes i catalans per avançar cap a la independència no troba un camí tan planer com alguns esperaven: una majoria parlamentària d’articulació sovint complexa o les estretors financeres de la Generalitat provocades per una asfíxia premeditada per part del govern espanyol en són alguns dels exemples. Ens trobem, ni més ni menys, amb el repte d’haver d’afrontar la realitat: un recorregut autonòmic esgotat i molta riquesa de matisos a l’hora d’anar construint el futur que volem pel nostre país.

Sovint oblidem que el futur el construïm en bona part nosaltres mateixos. És en aquest context que hem d’entendre el paper d’Esquerra Republicana en l’actual Govern de la Generalitat. És prudent que l’actual President del partit assumeixi la Vicepresidència del Govern i a la vegada sigui el màxim responsable del Govern a l’hora de gestionar totes aquestes estretors pressupostàries i de tresoreria? Si volem afrontar la realitat de cara, sense maquillatges ni cirurgies que ens la facin més agradable, i volem avançar amb pas segur tot resolent les nostres contradiccions internes, la resposta és: “Si, és el més sensat”.

Negar-nos a les peticions d’ajust pressupostari del Ministre Montoro, mantenir-nos ferms i coherents amb el mandat democràtic del 27 de setembre del 2015 i mantenir el funcionament ordinari de la Generalitat posant una atenció molt especial en aquelles persones que més ho necessiten són  compromisos indefugibles que demanen exercir sense por certes responsabilitats. El camí no serà fàcil, però això ja ho sabíem no? És precisament per això que ens tocava com a partit fer un pas endavant.


Albert Castellanos
President de la sectorial de Política Econòmica i Financera
Esquerra Republicana