Fòrum Sindical

Un Primer de Maig per a construir un país lliure nacionalment i just socialment

Òscar Riu
Òscar Riu
Aquest Primer de Maig milions de treballadors ens manifestarem per reclamar: TREBALL DIGNE. I malauradament ho farem com ho varen fer un grup de treballadors fa 126 anys a Barcelona i que ja  en el seu primer manifest reclamaven, entre altres coses: jornada de treball d’un màxim de 8 hores per als adults, la prohibició del treball pels menors de 14 anys, el descans interromput de 36 hores setmanals i la supressió de les agències de col·locació.

Reclamacions que malauradament estan més vigents que mai. Cap societat i país que es vulgui definir com a desenvolupada i democràtica no pot condemnar a milers de persones a la precarietat absoluta. No podem permetre que un 40% dels aturats no rebi cap prestació, que la meitat dels aturats porti més de dos anys a l’atur; que sigui normal tenir un salari per sota del 800 euros, que la majoria de contractes que es facin siguin a temps parcial, que molts treballadors no tinguin dret a tenir vacances, que el 50% dels nostres joves no trobin feina o que el simple fet de comprar el menjar diari per a moltes famílies sigui un repte inassumible.

Ens han fet anar cap a una societat on s’ha implantant una inseguretat que ens és venuda com un signe de modernitat. Això no es pot permetre. Hem de tornar a sortir al carrer i tornar a lluitar.

Vivim moments en que les conquestes socials i laborals trontollen a mans d’un model econòmic que intenta fer‐nos retrocedir, que veu en la precarietat de la majoria el seu benefici. Però tenim una oportunitat i la classe treballadora d’aquest país no la podem perdre. Volem un país on la classe treballadora recuperem tot el que ens han manllevat.

Des de el Fòrum Sindical us volem animar a participar a les diferents mobilitzacions arreu dels Països Catalans. Ens veiem el Primer de Maig. Per que volem i treballem per una societat i un nou país amb més justícia social i igualtat.


Òscar Riu
Vicepresident del Fòrum Sindical
Esquerra Republicana