Empresa

Sí a una República emprenedora que aposti per la recerca, la innovació i l'economia productiva

Antoni Morros
Antoni Morros

No a un estat que afavoreix el grans oligopolis de l'IBEX35, l'economia especulativa del totxo i un model productiu low cost

Les empreses catalanes han de suportar els costos que els grans oligopolis espanyols, que cotitzen a la borsa de Madrid, no volen suportar i centrifuguen entre les pimes. El sistema es basa en l’aprovació de Reals Decrets oportunament preparats pels lobbys empresarials.


Són aquestes 35 empreses que, agrupades amb l’IBEX35, les que fixen el preu de l’energia per afavorir els grans beneficis d’IBERDROLA, ENDESA, GAS NATURAL, REPSOL, GAMESA i REE.

Tan sols cal recordar com la factura de l’electricitat ha pujat a Catalunya, el doble que a la UE, durant la crisi (Informe sobre el preu de l'electricitat a Europa de David Robinson a The Oxford Institute of Energy Studies). O bé com el cost del subministrament d'aigua a Catalunya només és superat a les Illes Canàries, Ceuta, Melilla i Múrcia. (INE Encuesta sobre el subministro de agua). O com els bancs financen l'Estat i les grans empreses oblidant-se de les pimes.

Els interessos dels préstecs i el finançament en mans dels bancs com el SANTANDER, BBVA, CAIXA BANK, BANKIA, BANC DE SABADELL es disparen o no arriben mai a les pimes. La gran banca redueix la seva quota de mercat en el crèdit a les pimes a la meitat des de 2004 (Butlletí Econòmic Banc d'Espanya setembre 2015).

Sí a una República emprenedora que aposti per la recerca i la innovació, acompanyi els emprenedors i enforteixi una economia productiva de base industrial.

La República ha de ser un estat emprenedor on la productivitat i la competitivitat permetin a les empreses recuperar l’activitat industrial com base de l’economia productiva que ens porti a una desenvolupament de l’activitat econòmica. Un estat emprenedor que assigni recursos que permetin fundar nous sectors productius i creï les condicions per reforçar el coneixement, l’R+D empresarial i la transferència de coneixement a l’empresa.

I una administració pública eficient, versàtil i permeable que segui la garantia que els emprenedors arrisquin amb les inversions necessàries i el desenvolupament de les noves tecnologies. Un estat que acompanyi les empreses a potenciar el desenvolupament tecnològic i el procés d’innovació en els sistemes de R+D+I, així com en les inversions públiques i privades com a garantia de l’èxit del creixement i de rendibilitat social.


Antoni Morros
Sectorial d'Empresa, Indústria i Serveis
Esquerra Republicana
empresa@esquerra.cat

Vols saber-ne més? Visita la República que farem