Universitats i Recerca

Sí a una República que prioritzi la recerca i el coneixement per al desenvolupament econòmic i social

Lluís Pujadas
Lluís Pujadas

No a un sistema de recerca infrafinançat que no ofereix oportunitats professionals als investigadors.

Durant la crisi econòmica l’estat espanyol ha aplicat fortes retallades al sistema de recerca tant a nivell de projectes, com d’estructures, com de personal. Les conseqüències futures d’aquest
es decisions van molt més enllà del període de retallades, ja que els resultats de la recerca demanen temps i esforços continuats. Sense la independència, Catalunya continuarà repercutint les conseqüències d’un estat que prioritza l’economia basada en salaris baixos per davant d’una economia del coneixement. Amb aquestes decisions s’expulsa talent i projectes fora del país, i amb ells desapareixen oportunitats de traslladar a la societat els beneficis de la recerca.


Sí a una República que aprofiti la recerca i el coneixement per generar riquesa i oportunitats

La societat catalana ha demostrat de manera continuada que valora el talent, les idees i la innovació. Amb la República Catalana es disposarà de totes les eines per garantir un finançament estable i ambiciós de les polítiques de recerca, que ens iguali als països capdavanters.

Els recursos de recerca s’han d'invertir amb visió integral del sistema de manera diversificada a centres, projectes de recerca i places d’investigació amb criteris competitius i d’igualtat d’oportunitats.

Un finançament del sistema de recerca independent de la conjuntura econòmica també farà possible un retorn social amb les màximes garanties. Amb la República Catalana es podran oferir oportunitats professionals per retenir el millor talent i fer que la recerca sigui una eina de millora econòmica i social en benefici del conjunt del país.


Lluís Pujadas
Sectorial d'Universitats, Recerca i Innovació
Esquerra Republicana
universitatsrecerca@esquerra.cat

Vols saber-ne més? Visita la República que farem