Fòrum Sindical

Preparant el Primer de Maig

Mingo Meseguer
Mingo Meseguer
D’aquí a uns dies celebrarem l’1 de Maig, la jornada més emblemàtica del moviment sindical.

Habitualment aquesta jornada té dos vessants; d’una banda la de retre homenatge a totes les persones que han lluitat pels drets de la classe treballadora; i d’una altra refermar el seu caràcter reivindicatiu, amb la reclamació de millors condicions laborals, salaris i pensions, i de lluitar contra la precarietat laboral, la temporalitat i les prolongacions de jornada entre d’altres.

Tanmateix, aquest any serà diferent. A l’exposat anteriorment s’haurà d’afegir la reclamació de llibertat de les persones preses i exiliades polítiques, persones que també són treballadors i treballadores, i que des d’Estremera, Alcalà Meco, Soto del Real i els diferents països europeus on resideixen temporalment ens requereixen diàriament a continuar, sense defallir, la lluita per acabar amb aquesta ignomínia a la qual ha sotmès l’Estat espanyol al poble de Catalunya, i a alguns dels líders polítics i socials republicans.

Igualment és necessari acabar al més aviat possible amb la implementació del 155 i el que està significant la seva aplicació per a la governabilitat de Catalunya. Hem de començar a edificar un marc propi de relacions laborals, basat en la realitat econòmica i productiva del nostre país, que sigui un factor equilibrador del nostre mercat de treball, vetllador d’un treball digne i de qualitat. Un marc que apliqui unes polítiques actives fortes i un sistema de protecció social adequat.

De manera paral·lela, els sindicalistes republicans hem de combatre la debilitat, ben palesa durant tots aquests anys, que ha representat la limitada capacitat de mobilització entre la classe treballadora organitzada per donar suport al procés. Sense la implicació activa i compromesa del món del treball, la construcció de la República esdevé gairebé impossible.


Mingo Meseguer
Fòrum Sindical
Esquerra Republicana
forumsindical@esquerra.cat