Treball Autònoms i Economia Social

Aconseguim el treball digne des del municipalisme

Antoni Garcia Estevan
Antoni Garcia Estevan
Estem a un any i escaig de les eleccions municipals de 2019. A Esquerra Republicana tenim com objectiu prioritari la República. I aquesta República ho serà amb un treball digne o no ho serà.

Els ajuntaments són el nivell de contacte més proper amb els ciutadans i aconseguir que la gent dels nostres municipis tingui un treball digne és també objectiu de les polítiques locals. La iniciativa del salari mínim de 1.000 euros aprovada per molts ajuntaments n’és un exemple.

La concertació social amb els agents econòmics és l'instrument que a nivell nacional ha de permetre avançar en la qualitat del treball. I també a nivell local els ajuntaments d’Esquerra Republicana tenim com a objectiu treballar conjuntament amb les empreses per tal de poder donar resposta a les seves necessitats i empoderar les persones que busquen feina per a que puguin retornar al mercat de treball.

És als ajuntaments on hem de donar cabuda a iniciatives que acabin revertint en el territori, a iniciatives del nostre jovent, dels nostres emprenedors, de la nostra economia social. És així com des dels ajuntaments transformem el model econòmic cap a un model més responsable i sostenible, i basat en les persones.

Perquè la República Catalana serà amb treball digne i des del territori, o no serà.


Antoni Garcia Estevan
President de la sectorial de Treball, Autònoms i Economia Social
Esquerra Republicana
treball@esquerra.cat