Fòrum Sindical

Les eleccions sindicals: fem República des del món del treball

Mingo Meseguer i Bau Silanes
Mingo Meseguer i Bau Silanes
Al llarg d’aquest últim trimestre de l’any, i el primer semestre de 2019 s’inicien els processos d’eleccions sindicals que afecten la majoria d’empreses del nostre país.

En el text aprovat de la ponència política de la Conferència Nacional 2018, que es va celebrar els dies 30 de juny i 1 de juliol a la Farga de L'Hospitalet de Llobregat, hi trobem l’apartat 5.2.14: “Un sindicalisme fort compromès amb les treballadores i els treballadors, garantia d’una República amb cohesió social”, desenvolupat en els següents dos punts:

1. Fomentar la participació de les treballadores i treballadors en espais sindicals compromesos en la construcció d’un sindicalisme republicà i modern, adaptat a les necessitats dels treballadors del segle xxi, on el treball i salaris dignes, la participació democràtica en l’empresa i la lluita contra la precarietat i pobresa laboral siguin els motius de la seva acció diària als llocs de feina. Les treballadores i treballadors seran la base de la República que volem edificar.

2. Un sindicalisme amarat en els valors republicans de llibertat, igualtat i fraternitat, als quals s’han de sumar els i les feministes i ecologistes, per tal d’afrontar amb garanties els reptes socials i tecnològics que presenta el món d’avui i del futur. En definitiva, un sindicalisme que acabi amb el règim del 78 i porti la República Catalana a tots els centres de treball del país.

Els esdeveniments dels últims mesos, palesen la necessitat urgent de construir marcs unitaris de sindicalistes de base sobiranista més enllà de les sigles, per tal d’aconseguir un major protagonisme d’aquell sindicalisme que té com a referència sociopolítica l’assoliment de la República Catalana. I per això cal un pla concret i operatiu d’inserció en els centres de treball, sent les eleccions sindicals una eina essencial per aconseguir-ho.

Així, des de la Sectorial del Fòrum Sindical d’Esquerra Republicana animem a tothom que estigui afiliat a un sindicat a participar de forma activa, involucrant-se tant en les campanyes com a presentar-se com a candidat o candidata en les llistes electorals.

Guanyar a més sectors de treballadores i treballadors, sobretot a l’àrea metropolitana de Barcelona, és fonamental per avançar en la causa republicana.


Bau Silanes i Mingo Meseguer
Sindicalistes i membres del Fòrum Sindical
Esquerra Republicana
forumsindical@esquerra.cat