Fòrum Sindical

Sindiquem-nos, conscienciem-nos

Gonzalo Bonnín
Gonzalo Bonnín
És una realitat que als Països Catalans la participació sindical és molt baixa, al principat un 85% de treballadores i treballadors catalans no estan sindicats en cap estructura. Ara toca créixer i reorganitzar-nos en el món del treball, toca prendre consciència per voler millorar les condicions materials de classe treballadora. Només així, podrem recuperar els drets perduts i conquerir-ne de nous. No existeix cap altra fórmula secreta.

L’independentisme ha de construir una eina sindical potent capaç, de fer front a les polítiques neoliberals i poder bastir una coordinació nacional, per si és necessari, paralitzar tots els centres de treball.

L’alliberament nacional i social reclama l’eina sindical com a estructura bàsica de (auto)defensa dels drets de la classe treballadora per acabar amb la precarització, temporalitat, parcialitat, i desregulació de les feines. Alhora és indispensable tenir cobert el flanc majoritari en el camí cap a la República.

El jovent patim la precarietat i l’atur d’una forma inaguantable, no podem emancipar-nos ni realitzar projectes de futur. Per això també fem una crida a la mobilització juvenil per formar-nos, informar-nos i sindicar-nos per plantar cara a les injustícies. Tenim clar que sense acció col·lectiva mai aconseguirem res. Hem pres la humil decisió d’organitzar-nos i lluitar per un futur i una vida digna!

Cal interioritzar el discurs sindical, sense un moviment sindical que pugui aturar el país per fer pressió a l’Estat, no serà possible forçar cap mena de reconeixement o interlocució amb el continent europeu i els estats que el conformen. Interioritzant això, ens permetrà plantar cara a la fragmentació de la consciència de classe. Identifiquem les nostres debilitats i apuntalem el valor més preuat que tenim: 87 anys al servei de les classes populars. La unitat de la classe treballadora dels Països Catalans és l’objectiu estratègic per tombar el règim del 78!

 
Gonzalo Bonnín
Militant del Jovent Republicà i membre del Fòrum Sindical