Societat digital

Comunitats d'interès de talent republicà

Toni Sánchez
Toni Sánchez

A partir del proper mes de juny, centenars d’alcaldes i regidors republicans es tornaran a trobar amb el repte de governar els seus municipis amb un munt de reptes sobre la taula.

Ara estem tots col·laborant a definir els diferents programes electorals municipals, recollint aquells projectes que volem tirar endavant, en general des d’una perspectiva estrictament local. Caldria, però, aprofitar que tindrem la possibilitat de gestionar molts municipis i governar consells comarcals i altres ens supramunicipals per fugir de la política de campanar i ser més ambiciosos. La col·laboració entre els municipis del nostre entorn ens permetrà poder definir polítiques de mobilitat, habitatge, sostenibilitat i de desenvolupament econòmic amb una millor definició dels diferents patrimonis culturals, turístics, etc.

Per assolir-ho, sovint ens faltaran recursos, tant econòmics com humans, però fruit de la col·laboració supramunicipal tindrem la possibilitat d’aprofitar millor els existents i poder accedir a fonts de finançament, a les que els petits pobles normalment no tindrien accés de manera individual, per tant hauríem de plantejar-nos en els nostres programes una major cooperació entre els municipis del nostre voltant.

Al Maresme hem creat unes comunitats d’interès comarcal que ens permeten, per un costat definir projectes vertebradors de la comarca, amb voluntat de transcendir els límits estrictament municipals i, per l’altra, captar el talent dels nostres militants i simpatitzants que habitualment no participen més enllà de les nostres assemblees locals. Aquesta iniciativa ens està permetent poder tenir discurs sectorial adaptat a la realitat del nostre territori.

Us animo a que cada territori creï els espais de debat oportuns per aprofitar el tsunami republicà del proper 26 de maig.


 

Toni Sánchez

Sectorial de Societat de la Informació

Esquerra Republicana