Política Econòmica, Empresa

El model productiu i la productivitat a Catalunya

Presentació de l'informe del CTESC

Natàlia Mas
Natàlia Mas

Segons la secretària d'Economia, Natàlia Mas, no n'hi ha prou amb que les empreses innovin sinó que cal que aquesta innovació s'assumeixi i es difongui plenament per a que reporti la màxima productivitat i eficiència. I això no és nomé un problema intern de les empreses, sinó que depèn del sistema de formació, de la qualitat directiva, l'estabilitat laboral dels treballadors i molts altres aspectes de caràcter qualitatiu. Jo encara hi afegiria, a la base de tot plegat, també de la qualitat democràtica i de l'eficiència de l'administració pública.

Això ho expressava a la presentació de l'estudi del Consell Econòmic i Social de Catalunya (CTESC) sobre el model productiu i la productivitat a Catalunya, que és un treball cabdal on, a partir d'informació macroeconòmica, i també sectorial, s'analitza l'evolució de la productivitat com a factor de més rellevància per a entendre l'evolució i tendències econòmiques.

La comparació amb els països més desenvolupats és que, tot i anant bé, no traiem el mateix suc de les inversions; cal més pistonada. Com que l'anàlisi anava per sectors, dins d'un conjunt de 18 recomanacions, n'hi havia una de contundent: apostar per la indústria i donar suport al Pacte Industrial.

Per més informació, podeu consultar l'informe El model productiu i la productivitat a Catalunya

 

Joaquim Perramon

Comissió sectorial d'Empresa, Indústria i Serveis

empresa@esquerra.cat