Política Econòmica

Els reptes sectorials per una economia de prosperitat, sostenible i inclusiva

Jordi Castellana
Jordi Castellana

Si hi ha una paraula que pot definir de forma bastant precisa el moment actual és incertesa. Els ràpids canvis econòmics i socials, amb la digitalització i la mundialització com dos elements centrals en aquests canvis, ens aboquen a situacions en què la necessitat d’adaptar-nos a noves situacions de forma molt ràpida ens impacta en el nostre dia a dia d’una forma transversal i amb una potència impressionant. Paral·lelament, les desigualtats socials i de gènere existents, el xoc climàtic, l’ascens de l’extrema dreta o la possible arribada d’un nou cicle econòmic negatiu ens obliguen a liderar una resposta social i inclusiva d’aquests reptes a què ens enfrontem.

De fet, Esquerra Republicana, des de la situació de lideratge en l’esquerra, en el municipalisme i en l’independentisme, estem obligats a ser cada cop més exigents en les tasques de generar discurs, idees i propostes per garantir que tots els reptes socials, econòmics, ambientals, d’igualtat entre homes i dones, drets laborals etc. que ens planteja el moment actual obtinguin una resposta socialment inclusiva i ambientalment sostenible. Aquests reptes, transversals tots ells, requereixen d’un discurs econòmic i en l’àmbit del treball potent i transformador.

És per tot això que la nova Executiva Nacional d’Esquerra Republicana conjuntament amb totes les Comissions Sectorials del partit, en especial les vinculades en l’àmbit del treball i l’economia, seguirem treballant intensament per generar discurs i propostes potents que ens apropin cada cop més a una República Catalana i a uns Països Catalans amb un model econòmic i laboral que entomin tots aquests reptes.

 

Jordi Castellana

Secretari Nacional de Política Econòmica i Treball

Esquerra Republicana