Agricultura Ramaderia i Pesca

El sector agrari demana ajuda

Inés Granollers
Inés Granollers

El sector agrari lleidatà està immers ara mateix en una greu crisi. Molta producció s'està venent per sota preu de cost, i això fa molt difícil fer front a la nova campana. Està clar que l'agricultura lleidatana és un pulmó de Catalunya i si deixem les terres ermes, aquest pulmó morirà.

Hem de ser capaços d'atreure gent jove al sector, introduir més la dona, fer les produccions agràries un mode de vida, i per això s'ha de dotar de totes les ajudes possibles. Els productes que produïm a les terres de Lleida són imprescindibles per tal d'assegurar que les nostres taules tinguin els millors aliments.

Al sector primari l'hem de cuidar i promocionar com el que és: articles de primera necessitat que a més a més ens ajuden a viure en un entorn més sostenible, combaten l'efecte climàtic, eviten el despoblament, tenir les terres conreades ens dóna oxigen i evita la propagació d'incendis forestals.

És molt important la implicació de tot el territori, hem de ser capaços de fer sabedors a les grans ciutats de la importància de comprar aquests productes, per tal que la vida a les comarques lleidatanes perduri i ajudi a alimentar-se millor a tot el territori.

És hora d'invertir amb la pagesia tractant-la com una infraestructura de país. És a les nostres mans fer que això sigui possible!


 

Inés Granollers

Diputada al Congrés de Diputats