Política Econòmica

Un programa que posa l’economia al servei de la gent

Dolors Corretgé
Dolors Corretgé

Des d’Esquerra Republicana som conscients que ens trobem en un moment de canvi i d’assumir reptes en diversos àmbits, alguns derivats de la pandèmia i les seves conseqüències econòmiques i socials i d’altres que ja veníem treballant abans com és el de l’emergència climàtica o la lluita contra les desigualtats.

Tot plegat ens porta a plantejar un programa econòmic orientat al benestar de les persones, combatent els oligopolis que incrementen el rebut de l’electricitat en plena onada de fred, deixant definitivament enrere les polítiques d’austeritat dictades per l’Estat i que retallen serveis públics, i posant el focus en la reconstrucció del país amb unes bases diferents a les que coneixíem. Per fer-ho, tenim clar que caldrà generar les condicions per afavorir l’emprenedoria i la innovació, especialment en aquells sectors de més valor afegit, però també caldrà una millor regulació d’aquells sectors que precaritzen el mercat laboral. En aquesta reconstrucció jugaran un paper rellevant els fons europeus, que ens han de permetre enfortir l’economia arribant a totes les capes del teixit productiu.

Una economia per la vida que es resumeix en reforçar l’estat del benestar i que passa per dissenyar una fiscalitat més justa en la que contribueixin més aquells que més tenen, més verda en la que s’incentivi l’ús d’energies netes i més eficient en la que continuem aixecant el frau fiscal d’aquells que tot i tenir molt intenten contribuir poc.

Tot això des de la gestió responsable i solvent que ha caracteritzat les finances de la Generalitat els darrers anys, perquè hem demostrat que es pot governar d’una altra manera. Els de sempre, farien el de sempre.

 

Dolors Corretgé

Secretària general de la sectorial de Política Econòmica i Financera

economia@esquerra.cat