Fòrum Sindical

14F laboral

Núria Marín Valls
Núria Marín Valls

Els republicans i les republicanes, veiem la independència com un mitjà i no com un fi en si mateix, creiem que aquest és el projecte que ha de beneficiar al conjunt de la ciutadania, en favor de les majories d’aquest país i deixar enrere un Estat que només fa que retrocedir en drets socials. És perquè la independència no és un fi en si mateix, que creiem que el camí pel qual s’hi arriba és encara més important, la manera com ho fem acabarà determinant el què fem. Per això parlem de via àmplia, no hi sobra ningú, és un projecte pel conjunt de les classes populars.

Els treballadors i les treballadores de Catalunya necessitem ampliar i blindar els nostres drets laborals, defugint de l’arbitrarietat i la mala fortuna del lliure mercat. És urgent revertir l’actual model, que prioritza el capital per davant de la vida, i que pressiona contínuament amb un fals ascensor social que acostuma a no arribar.

Hi ha un seguit de polítiques que poden revertir aquesta situació. Cal garantir el treball digne i un sistema de protecció social adequat, mitjançant un marc català de relacions laborals que prioritzi les persones, que doni més força a la negociació col·lectiva i al diàleg social, humanitzant, d’aquesta manera, les relacions laborals. Això ha de passar, per força, per tenir en compte els col·lectius més vulnerables: les dones i els joves afrontem amb més cruesa l’entrada al món laboral, la temporalitat i la desigualtat salarial.

Tots aquests reptes, als que a més, s’hi suma la crisi de la pandèmia, caldrà afrontar-los enfortint el moviment sindical nacional i de classe que combati, lluiti i exigeixi des de tots els fronts més drets socials, més drets civils i més drets polítics.

Treballadors, la independència de Catalunya és per a nosaltres!

 

Núria Marín Valls

Secretària general de Fòrum Sindical

forumsindical@esquerra.cat