Empresa

Canvi i actitud

Lluís Juncà
Lluís Juncà

El temps que triga una nova tecnologia a adoptar-se massivament s'escurça de forma exponencial. Això es pot mesurar, per exemple, observant el temps que passa fins que una nova tecnologia arriba a 50 milions d'usuaris: el telèfon va trigar 50 anys, les targetes de crèdit 28, internet 7 i Facebook només 3. És cert que l’habilitat humana per adaptar-se als canvis tecnològics està augmentant, però és molt menor que la velocitat de la innovació científica i tecnològica.

Això implica que persones, empreses i institucions ens trobarem cada cop davant una realitat més incerta, on la innovació científica i tecnològica arriba a la nostra quotidianitat més ràpidament. Una realitat on potser l’única certesa serà la del canvi.

Per això és imprescindible cultivar una actitud orientada a acceptar i treure profit dels canvis que es puguin produir. Les societats que estiguin obertes als canvis i a buscar fórmules per adaptar-s’hi que siguin beneficioses per la majoria dels seus ciutadans seran les que podran oferir-los més qualitat de vida i benestar que és, al capdavall, l’objectiu fonamental.

 

Lluís Juncà

President de la sectorial d’Empresa

empresa@esquerra.cat