Fòrum Sindical

Sindiquem-nos!

Posem els fonaments per a la societat justa i lliure que anhelem

Baptista Silanes
Baptista Silanes

Tal i com van escriure la Marta Rovira i l’Oriol Junqueras al seu llibre Tornarem a vèncer (i com ho farem), una de les baules del país a potenciar per arribar a aconseguir el nostre objectiu d’una República Catalana, són els sindicats.

No només per aquest motiu, ja de per si molt important per als republicans i les republicanes, sinó també, i molt especialment, perquè els sindicats són una de les primeres portes d’entrada a la democràcia en aquest país. La democràcia més propera a nosaltres, amb tota seguretat, la del centre de treball.

Encara que les eleccions sindicals es van celebrant de forma continuada a les diverses empreses, cada quatre anys es produeix un moment de màxima concentració d’eleccions; aquest moment coincidirà amb la tardor del 2022 i arribarà fins a final del 2023. Serà el moment en què s’escolliran o es renovaran la major quantitat de representants dels treballadors i les treballadores als centres de treball.

És per aquest motiu que des del Fòrum Sindical del partit engegarem la campanya Sindiquem-nos!, reunint-nos amb els territoris (comarcals, regionals i/o seccions locals), per explicar la necessitat d’afiliar-nos a un sindicat. Volem que les republicanes i els republicans siguin part activa de la millora de les condicions dels llocs de treball en totes les seves vessants: seguretat i salut, socials, econòmiques...

La millor manera de fer republicanisme és dur les nostres lluites i reivindicacions per millorar les condicions de vida dels nostres companys i companyes de manera organitzada a les empreses. Per això us convidem a participar de la vida sindical del vostre lloc de treball: afilieu-vos, i sigueu part activa de la defensa de les condicions i la lluita per aconseguir millores.

 

Baptista Silanes

President del Fòrum Sindical

forumsindical@esquerra.cat