Societat digital

Renovació de l'executiva de la sectorial de Societat Digital

Es consolida el nou projecte d'executiva sectorial, encapçalat per Sergi Marcén, a la presidència, i Carlota Gallés, a la secretaria general

Executiva de la sectorial de Societat Digital
Executiva de la sectorial de Societat Digital

Sergi Marcén, escollit nou president de la sectorial de Societat Digital, ha posat l'accent en la importància de construir polítiques TIC en clau d'un humanisme tecnològic, reforçant la idea de posar la tecnologia al servei de les persones i la societat: "Cal treballar des d’una mirada republicana, que fomenti la defensa de la justícia social i els interessos col·lectius com a garantia dels individuals, les capacitats innovadores de cada ciutadà i que faci possible un model de desenvolupament econòmic més sostenible i respectuós, que generi competitivitat, millori la productivitat, redueixi les tasses d’atur i aporti valor al benestar social ".

La nova executiva presenta un projecte pensat per tal que, des d’Esquerra Republicana, impulsem i liderem la transformació digital dels Països Catalans. Carlota Gallés, secretaria general, ha explicat que es l’hora doncs, d’obrir una visió d’esquerres de les tecnologies digitals, amb un altre tipus de fer política, que posi les tecnologies digitals al servei de les necessitats de la societat i redueixi la bretxa digital que encara patim, aconseguint la capacitació digital del conjunt de la ciutadania.

Completen el projecte Toni Sànchez, secretari de vertebració territorial; Montse Muñoz, secretària de vertebració intersectorial; Gina Tost, vocal d'economia digital; Pau Perea, vocal de drets digitals, cyberseguretat i portaveu del Jovent Republicà; Marià Cano, vocal de cultura digital; Andreu Francisco, vocal de desplegament digital; i la Jennifer Velasco, vocal d'innovació digital.

El nou projecte posa les bases de la participació en la creació de nodes de competència, on es convidarà a interessants i experts a debatre i elaborar discurs i propostes de diversos temes d'importància social relacionats amb les tecnologies de la informació. Alguns d'ells, de plena voluntat intersectorial, es treballaran des de diversos eixos, esdevenint espais de feina compartida.

Un altre dels objectius sectorials marcat és la voluntat de cooperació i suport a tots aquells càrrecs electes que comptin amb responsabilitats de l'àmbit TIC, coordinant un pla d'actuació, suport i seguiment de la feina pública arreu del territori.

 

Sergi Marcén, el perfil del president sectorial

Sergi Marcén López és expert en estratègia, transformació i innovació digital. Actualment és el delegat del Govern de la Generalitat de Catalunya a la Delegació de la Generalitat de Catalunya al Regne Unit i Irlanda des del 2016 i fins el proper més d’abril. En l'àmbit professional te una trajectòria laboral de més de 30 anys en empreses tecnològiques i des del el 2009 està treballant per l’administració catalana. Un dels projectes més destacats durant la seva trajectòria a l’administració publica es haver estat responsable tècnic de la Generalitat de l'equip negociador per l'establiment del Mobile World Congress i la Mobile World Capital a Barcelona. Així mateix, ha estat director del Pla TIC.cat –primer pla industrial realitzat pel sector de les tecnologies de la informació i les comunicacions a Catalunya– a la Secretaria de Telecomunicacions i Societat de la Informació de la Generalitat. D'altra banda, ha estat director de desenvolupament de negoci TIC i Mobilitat i responsable de relacions i projectes internacionals de la Direcció General de Telecomunicacions i Societat de la Informació. Abans d'assumir el càrrec de delegat era director d'estratègia i innovació del Centre de Telecomunicacions i Tecnologies de la Informació, sent responsable dels projectes estratègics de país i estratègia TIC corporativa de la Generalitat.