Comerç Turisme i Consum

Enfortim el comerç local i tradicional

Jordi Medina
Jordi Medina

El comerç és una de les activitat econòmiques més antigues de la humanitat. A dia d’avui el comerç suposa el 14,1% del valor afegit brut de Catalunya i el 17,3% de l’ocupació del nostre país. El comerç ens aporta riquesa territorial, competitivitat i llocs de treball. És important doncs, que des de totes les administracions públiques incentivem la posada en valor, la dinamització i l’enfortiment d’aquest.

L’activitat comercial, alhora, ens aporta una dinamització dels nostres carrers i places, un espai de convivència i un sentit de pertinença als nostres barris, pobles i ciutats que no podem deixar perdre. Per altra banda, les facilitats de les aplicacions mòbil, el comerç electrònic i, entre altres, el servei a domicili estan suposant un canvi d’hàbits de consum que hem de poder contrarestar des dels ajuntaments.

El nostre repte és posar en valor el comerç local i tradicional, enfortir-lo i dissenyar estratègies transversals des de les diferents regidories. Cal vetllar per un espai comercial més amable millorant l’espai públic (il·luminació, neteja, jardineria...); facilitar l’accés habilitant aparcaments, transport públic i espais accessibles; incrementar la visibilitat dels carrers comercials amb senyalització específica, edició de guies en diferents formats i publicitat; dinamitzar el comerç al llarg de l’any amb diferents campanyes i actuacions i, finalment, millorar els serveis comercials amb possibilitat de compra a distància i oferint servei a domicili.

 

Jordi Medina Alsina

Tercer tinent d'alcalde i regidor de Projecció de Ciutat i Patrimoni Cultural a l’Ajuntament de Vilanova i la Geltrú i vocal de la sectorial de Comerç, Turisme i Consum

comercturisme@esquerra.cat