Comerç Turisme i Consum

Canviar les formes

Joan Ros Cardona
Joan Ros Cardona

Ja fa massa temps que la forma de prendre decisions importants que afecten a grans col·lectius sembla que en comptes d'ajudar-nos a tots i a totes a avançar cap a un present i futur més just, ens recorden a èpoques pretèrites d’aquelles en que hom aixecava el dit per mirar d’on venia el vent, en comptes de fer servir noves eines a l’abast que poden ajudar de forma molt positiva a prendre bones decisions, que ens duguin a prendre el rumb més adient en cada cas.

M’explico. El comerç de proximitat de vegades sembla que pren direccions totalment oposades a les directrius polítiques, però hem apostat per tenir eines de control (CRM) que ens ajuden a prendre les millors decisions. Programa de millores digitals com el Kit Digital per poder gestionar comerços més sostenibles mediambiental i econòmicament en el temps.

Durant la pandèmia provocada per la COVID hem vist prendre decisions d'un dia per l'altre i amb canvis continus. Vam entendre que estàvem en una època difícil i nova que depenia de molts factors que no controlàvem. Ara que la pandèmia està força controlada ens trobem amb una nova situació de crisi econòmica motivada per la crisi energètica en la que també s’han de prendre decisions importants que fomentin l'estalvi i l'eficiència energètica, que sí tenim present a través de les agendes urbanes 2030 i dels ODS.

Els agents econòmics del territori tenim la sort d'estar en contacte directe amb el comerç de proximitat i som termòmetres (mai millor dit) de les situacions dels sectors propers, així com de ser CRM de la ciutat que contribuïm a fer el comerç de proximitat millor.

Des del sector demanem aquesta interlocució per millorar decisions que ens afecten a tots i totes i per tenir ciutats vives, socialment equilibrades i integrades, ciutats pensades per a les persones que hi viuen i gaudeixen de ella. Som comerç, som ciutat.

 

Joan Ros Cardona

Vocal de Comerç i Àrees de Promoció Econòmica Urbana de la sectorial de Comerç, Turisme i Consum

comercturisme@esquerra.cat