Política Econòmica

Una proposta econòmica republicana per a defensar Catalunya

"Només Esquerra Republicana és garantia d’una economia republicana que lluiti pels interessos de Catalunya"

Jaume Martorell i Marta Moreno
Jaume Martorell i Marta Moreno

Els propers quatre anys són claus en matèria econòmica. Ho són perquè desprès de la crisi de la Covid-19 i de l’impacte econòmic de la guerra a Ucraïna és recuperen les regles d’estabilitat pressupostària europees. Ho són, també, perquè cada cop són més tangibles els efectes de l’emergència climàtica.

Davant d’aquesta conjuntura, s’han de mobilitzar els recursos públics i privats necessaris per a garantir el benestar de la ciutadania i una transició energètica justa, que no deixi ningú endarrere.

En canvi, el model que ens ofereix la dreta i l’extrema dreta és una economia capturada que posa els recursos de l’estat sota els interessos dels més rics i que només entén la llibertat com la defensa dels privilegis dels més benestants. D’altra banda, el PSOE és incapaç de deslligar la seva agenda del model econòmic de l’establishment espanyol. Ho ha demostrat en infinites ocasions, sent incapaç de dur a terme les reformes estructurals necessàries per abolir les bases del Règim del 78.

Només Esquerra Republicana és garantia d’una economia republicana que lluiti pels interessos de Catalunya. Per això, anem a Madrid a defensar una distribució justa del marge de dèficit, que permeti al govern del nostre país i als nostres ajuntaments invertir en Estat de Benestar i transició energètica. Anem a Madrid a exigir unes infraestructures dignes, per a garantir la competitivitat de les nostres empreses. Anem a Madrid a redistribuir el poder de mercat, per a democratitzar el model econòmic i reforçar els drets de les persones consumidores davant dels abusos dels bancs i l’oligopoli elèctric. Anem a Madrid a garantir la inversió necessària per a la cohesió social, que només serà possible amb una reforma fiscal integral, que distribueixi la riquesa de forma justa.

Anem a Madrid a ser garantia de progrés, perquè davant d’un PSOE captiu de l’IBEX només avançarem cap a una economia republicana, que garanteixi i expandeixi l’estat del benestar i les inversions necessàries per al transició ecològica, que garanteixi la capacitat econòmica i financera de Catalunya, amb una Esquerra Republicana forta.

 

Jaume Martorell, president de la sectorial de Política Econòmica i Financera

Marta Moreno, vocal de Transformació Econòmica de la sectorial de Política Econòmica i Financera

economia@esquerra.cat