Fòrum Sindical

Tipes

"Per construir la república feminista que volem, amb igualtat efectiva entre dones i homes, la primera lluita ha de ser contra la precarització i la pobresa femenines."

Montserrat Nieto i Méndez
Montserrat Nieto i Méndez

Tipes del tema, les relacions de poder que esdevenen abús a la feina sumades al masclisme estructural és un tema que cansa, oi? Fa mal i farta. Doncs mira, dues pedres. Hem de ser capaços de revertir-ho. Ja n’hi ha prou de què tot i treballant moltes dones no puguem passar el mes, no puguem omplir la nevera i la pobresa no es resolgui amb un salari precari i unes condicions de treball que ens tornen a l’esclavatge. O és que no heu vist el què ha passat a Grècia?

No és just.

Barregem coses, diuen. I com podem separar-les? Qui és capaç de destriar la supremacia instaurada en moltes organitzacions opaques i jeràrquiques, que fins i tot, de vegades, són subvencionades amb diners públics, d’una precarietat que avança?

I què podem fer per canviar-ho? Primer donar-li prou importància a les relacions laborals en les negociacions institucionals. Som presents a òrgans de govern, som decisius en altres, doncs aprofitem-ho, utilitzem les competències i capacitats que tenim com a militants i activistes i fem pràctica de la justícia social que necessitem a la base d’aquesta piràmide de Maslow que ens cal per desenvolupar-nos personalment i col·lectivament.

Parlem de drets bàsics sense els quals no podem plantejar-nos evolucionar cap a sistemes socials més complexos. Sabem que no és possible avançar si no avancem totes, sabem que quan una dona avança és la societat sencera que ho fa. Sabem que per construir la república feminista que volem, amb igualtat efectiva entre dones i homes, la primera lluita ha de ser contra la precarització i la pobresa femenines. Prioritzem-la.

 

Montserrat Nieto i Méndez

Secretaria general de Fòrum Sindical

Esquerra Republicana

forumsindical@esquerra.cat