Societat digital

Renovació de la Sectorial de Societat Digital

Es consolida el projecte d'executiva sectorial, encapçalat per Sergi Marcén, a la presidència, i Carlota Gallés, a la secretaria general

Sergi Marcén i Carlota Gallés
Sergi Marcén i Carlota Gallés

Sergi Marcén, ha estat re-escollit president de la sectorial de Societat Digital, en una assemblea on s’ha posat l'accent en la importància de construir un marc ideològic sòlid que abordi les noves tecnologies amb perspectiva humanista, reforçant la idea de posar la tecnologia al servei de les persones i la societat: "Cal treballar des d’una mirada republicana, que fomenti la creació d’un país digital on el benestar estigui a l’abast de tothom. Des d’Esquerra Republicana hem de liderar la transformació digital del país, i ho hem de fer demostrant que hi ha una manera socialment responsable de fer política digital”.

La nova executiva presenta un projecte pensat per tal que, des d’Esquerra Republicana, es vertebri el coneixement digital com a eina transversal de govern i societat. Carlota Gallés, re-escollida secretaria general, ha posat èmfasi en la necessitat d’organitzar una resposta clara davant de reptes com la bretxa digital, el despoblament de les zones menys connectades, o la necessitat de millorar els serveis públics i de l’administració per fer-los tecnològicament sostenibles, clars i accessibles, així com l’arribada de la IA. “La voluntat és que tothom participi d’aquests debats cabdals que hem de tenir com a societat”.

Completen el projecte Marià Cano, secretari de comunicació; Núria Escursell, vocal de dona a les TIC i new space; Gina Tost, vocal de polítiques digitals; Antoni Sàchez, vocal de sector digital; Carles Julbe, vocal de sector públic; Marta Ventura, vocal de territori; Andreu Criquet, vocal de societat de la dada; Ona Martínez, vocal de regidories digitals; Pep Mur, vocal de marc ideològic; Dolors Valls, vocal de cultura digital; Dídac López, vocal d’educació digital i vocacions STEM.

El nou projecte posa les bases de la participació en la creació de d’espais i píndoles formatives, on es convidarà a interessants i experts a debatre i elaborar discurs i propostes per nodrir el “llibre blanc” d’Esquerra Republicana sobre temes relacionats amb les tecnologies de la informació. Alguns d'ells, de plena voluntat intersectorial, es treballaran des de diversos eixos, esdevenint espais de feina compartida.

Un altre dels objectius sectorials marcat és la voluntat de cooperació i suport a tots aquells càrrecs electes que comptin amb responsabilitats de l'àmbit TIC, convocant la primera assemblea nacional de regidors digitals amb l’objectiu de compartir experiències i necessitats.