Societat digital

Un pas endavant en la transformació digital

Sergi Marcén i Lopez
Sergi Marcén i Lopez

Durant l’any 2023 hem vist com des de el Govern de la Generalitat s’ha impulsat una transformació digital del país i de l’administració amb un visió humanista, fent que el país millori en la seva connectivitat. La societat catalana millori la seva inclusió digital. I l’administració sigui més àgil, proactiva i segura.

Entre les fites assolides hem iniciat el redissenyi de més de 1.800 tràmits que facilitaran la relació amb l’administració, hem augmentat un 30% les tramitacions digitals, fent més fàcil els processos administratius, hem creat 1.204 conjunts de dades obertes, per ser més transparents i eficients, hem aturat més de 4.400 milions de ciberatacs, fent més segur el nostre dia a dia, i hem ampliat la xarxa de fibra òptica pública en 3.000 km, arribant al 92,08% de la població. També hem eliminat la cita prèvia i hem assolit la gratuïtat del servei d’atenció ciutadana mitjançant el 012, fent-lo mes proper.

Desprès d’un any de treball intens, hem construït una Catalunya digital i connectada, amb una administració més eficient, propera, inclusiva i sostenible, fonaments imprescindibles per aconseguir una societat més equitativa i preparada per al futur.

Un futur pensat per a tots nosaltres, on també hem treballat en no deixar ningú enrere duent a terme el Pla de Xoc contra la bretxa digital amb una inversió de 19 milions d’euros, o bé els plans de foment de l’emprenedoria femenina i d’intel·ligència artificial, on s’han invertit 30 milions d’euros.

Feina feta amb la màxima responsabilitat i transparència, i on cal destacar que hem aprovat i posat en marxa per primera vegada en l’historia un pla ètic en el CTTI per la compra publica, el disseny i el desenvolupament de les solucions digitals.

En definitiva, durant el 2023 hem fet un pas de gegant en la transformació digital de Catalunya i la millora de la nostra societat, un pas que ha de ser el primer molt més.

 

Sergi Marcén i López

President de la Sectorial de Societat Digital