ECONOMIA I TREBALL
 • Jordi Benet, Carmel Mòdol, Dionís Guiteras, Jaume Bernis i Oriol Junqueras
  Agricultura Ramaderia i Pesca

  On vas Europa?

  Aquesta es una pregunta obligada a la que les properes eleccions haurien de donar resposta. L’esclerosi a la que l’alt funcionariat de la UE i un grapat de dirigents porucs, molt allunyats dels interessos i les inquietuds de la ciutadania, estan sotmetent l’ànima original del projecte d’Unió Europea poden malmetre definitivament el somni. Podríem parlar de l’enduriment de les fronteres o de la dissortada política d’acolliment dels refugiats o del recurs, cada cop mes freqüent, per part d’alguns dels mal anomenats líders nacionals de repetir els errors criminals del segle XX.

 • Oriol Anson
  Agricultura Ramaderia i Pesca

  La llei d'espais agraris, oportunitat per a la producció agroalimentària i la gestió del territori

  Apropar-se a la sobirania alimentària, en el context mundial actual, és un dels objectius que el nostre país ha de tenir molt present. I per això, el Parlament de Catalunya està tramitant el que ha de ser la futura Llei d’Espais Agraris.   Aquesta és una Llei que proposa combinar la producció agrària sostenible i respectuosa amb el medi i la protecció del territori, i ho planteja a través de tres eines; dues de protecció del territori i una per facilitar la mobilitat controlada de la terra, per de facilitar-ne l’accés als joves, dones i als nous productors.

 • Jaume Bernis
  Agricultura Ramaderia i Pesca

  El porcí, un sector clau per a l’economia catalana

  Amb un total de negoci econòmic de +25.300 milions €, representant el 18& del volum del sector industrial català i sent el primer pilar del sector agroalimentari, el món del porcí, que en molts casos depèn del mercat de les matèries primeres, del consum, de l’exportació... en aquest moment està pendent de si ens arriba o no una malaltia, la PPA (Pesta Porcina Africana). Malaltia que en cap cas afecta els humans, però sí que pot generar dins de l’àmbit del porc una crisi descomunal, posant en risc el sector més important de l’economia agroalimentària catalana, el que implica molts llocs de treball de la cadena de producció, des dels ramaders fins a tota la indústria de la carn, davant d’aquesta amenaça cal que el sector i l’administració treballin plegats perquè aquesta malaltia no entri al nostre país.

 • Agricultura Ramaderia i Pesca

  Jornada: L’agroalimentació a la República Catalana

  El dissabte 17 de desembre la sectorial d'Agricultura va organitzar una jornada de debat sobre ‘L’agroalimentació a la República Catalana’ en el marc de la campanya participativa La República que farem. Durant l'acte, en Jordi Benet, president de la sectorial d'Agricultura, Ramaderia i Pesca d'Esquerra Republicana ha presentat "Els pilars d'Agricultura i Ramderia a la República Catalana": http://www.larepublicaquefarem.cat/ambit/agricultura-i-ramaderia Benet ha volgut referir-se també al discurs de la por que utilitzen altres formacions polítiques destacant que ‘la Comunitat Europea vol entre els seus membres a països amb un model de sector agrari com el nostre que aporten més recursos més del que reben’.